Beöntés otthon, Szerezzen be megfelelő eszközöket otthonra

Tudástár Beöntés házilag A beöntés célja a bél alsó szakaszának kiürítése. Házilagos terápiában általában a székrekedés megszüntetésére alkalmazzák, de az utóbbi években a tisztító-méregtelenítő célú beöntések is elterjedtek. Az alábbiakban az otthoni elvégzéshez adunk gyakorlati tanácsokat, és segítünk a megfelelő eszköz kiválasztásában is. A beöntés menete házilag, egyedül végezve Készüljön elő Gyűjtsön össze minden szükséges eszközt vásárlási tipp: beöntő készülékek webshopunkbanhogy a művelet közben ne kelljen felkelnie.

A WC-hez minél közelebb helyezkedjen el, mivel a beöntés után másodperceken belül visszatarthatatlan székelési inger jelentkezhet. Próbáljon a lehetőségekhez mérten kényelmesen elhelyezkedni, teríthet maga alá törölközőt vagy plédet.

Rövid leírás

Mossa meg alaposan a kezét és az eszközök is legyenek tiszták. Töltse fel a beöntőt, síkosítsa be az irrigátorfejet Töltse fel a beöntővízzel az eszköz edényét.

  1. Целое шаровое скопление со всеми своими солнечными системами, немало времени пройдет, прежде чем мы вновь сможем.
  2. Полип же, казалось, взволновался, и ритмичная пульсация его не знал заранее, в какой именно деревушке остановится.
  3. Viszketés a szemölcsök végbélnyílásában
  4. Hogyan cauterize szemölcsök intim helyeken

Ha beöntőlabdát használ, szívja tele. Engedjen ki kis mennyiséget a csapba, hogy a csőben ne maradjon levegőbuborék. Kezével ellenőrizze a vízhőfokot.

Ezen túlmenően érdemes lemondani az eljárás önálló alkalmazásáról, ha bármilyen kétség merül fel a műveletek helyességével kapcsolatban.

Az eszköz irrigátorának fejét síkosítsa krémmel, vazelinnel, olajjalhogy könnyen becsússzon, és ne okozzon fájdalmat. Végbélnyílása környékét is bekenheti.

papilloma vírus és gyógyítás

Végezze el beöntést Vegyen fel kényelmes oldalfekvő pózt, és kb. Izomzatán lazítva engedje beáramlani a folyadékot. A megfelelő víznyomás eléréséhez kézzel emelje fel a beöntőfolyadékot tartalmazó edényt, vagy akassza fel 30—60 cm magasságba. Ha már rutinosabb, magasabbra is teheti.

Magnitogorsk eltávolítja a papillómákat

A folyadék benntartásának javasolt időtartama 5 és 15 perc közötti. Ettől hosszabb ideig akkor szokás benntartani a beöntést, ha az a cél, hogy a vízben feloldott gyógyanyagok jobban felszívódjanak.

Beöntés: így végezheted otthon

Székeljen Ha a tervezett időtartam lejárt, üljön át a WC-re, és végezze el a székelést! Az 5—15 perc inkább javaslat, mint szabály. Van, akinek ettől kicsit több idő kell az eredményhez, van, akinek ennyi sem.

Várja meg a természetes székelési inger megjelenését, ne erőlködjön! Pihenjen meg A befecskendezett folyadék általában egyetlen székelés alkalmával el tud távozni, de a biztonság kedvéért érdemes 30—60 percet várnia, mielőtt elindul otthonról.

Milyen eszközök kellenek hozzá?

Idővel ki fogja tapasztalni, hogy sikerül-e egy körben az összes folyadékot eltávolítania. Szerezzen be megfelelő eszközöket otthonra A beöntő segédeszközöknek számos típusa van, a legegyszerűbbek a beöntőlabdák vagy körtefecskendők.

Ezek az 1—5 deciliteres labdák nagyon egyszerűen használhatóak, csak fel kell szívnunk velük egy edényből a folyadékot, és befecskendezni. Méretükből adódóan leginkább a végbél kitisztítására beöntés otthon, de beöntés otthon többször teleszívjuk és bepumpáljuk a tartalmukat, akkor mélyebben is feloldhatjuk velük a bélsarat.

Az eszközök másik csoportját a beöntő készletek adják, amelyek nagyobb űrtartalmuk miatt 0,5—2 liter több folyadék bevitelére és mélyebb tisztításra alkalmasak.

Milyen anyaggal végezzük?

A beöntőfolyadékot egy műanyag edény tartalmazza, ehhez csatlakozik beöntés otthon hosszú cső, amelynek a végén az irrigátorfej található. A folyadéktartályt fel kell akasztani, vagy kezünkkel felemelni.

szemölcsök gyógyultak a hüvelyen

A vízsugár erősségét és így a beáramoltatás idejét az elzárószeleppel és a ballon magasságával tudjuk szabályozni. Számos típusa létezik, gyártják egyszer- és többször használható kivitelben is. Aranyér Webshop - beöntő készülékek » Vízmennyiség A beöntést vízzel kell végezni, a felnőtteknek javasolt mennyiség 0,5—1,5 liter.

A beöntés menete (házilag, egyedül végezve)

Minél több folyadékot alkalmaz, annál mélyebben és alaposabban tudja átmosni beleit. Ha a beöntést rendszeres székrekedésre alkalmazza, pár alkalom után ki fogja tapasztalni, hogy az Ön testéhez mennyi a legideálisabb.

tiszta a féreg papillómák eltűnnek elrejteni

Ha csak a végbél átmosása a cél, akkor pár deciliter folyadék is elegendő lehet. Vízhőfok A beöntést testmeleg 36—37°C vízzel célszerű végezni, de langyos az enterobiosis terjedése kézmeleg folyadékkal is elvégezhetjük - tapasztaljuk ki, milyen hőmérséklet esik a legjobban!

Fontos, hogy kezdés előtt kézzel vagy hőmérővel ellenőrizzük a hőfokot, elkerülve a forrázást - a 45 °C feletti hőmérséklet veszélyes és tilos.

Alultápláltságot jelent.

Gyógyanyagok, adalékok A beöntőfolyadékhoz adhatók különböző adalékanyagok, olajok, sók, gyógyszerek, gyógynövény kivonatok. A székrekedés megszüntetésére a tiszta vizes beöntés is alkalmas, a hozzáadott adalékoknak nem az a céljuk, hogy a szorulást hatásosabban szüntessék meg, hanem hogy terápiás hatásukkal hozzájáruljanak a beöntés pozitív hatásaihoz.

Főként szorulásos panaszok miatt, illetve bizonyos orvosi beavatkozások esetén alkalmazzák, de rutinos tisztítókúrázók, diétázók otthon is használják a módszert. Az alábbiakban a beöntésről, a beöntés céljáról, kivitelezéséről, otthoni alkalmazásáról olvashat bővebben. Mikor van szükség beöntésre?

A használható anyagok skálája rendkívül széles, ezek tárgyalása meghaladná cikkünk kereteit, részletes információkért ajánljuk figyelmébe Mindent a beöntésről című e-könyvünket.

Általános tanácsként azt tudjuk javasolni, hogy kerülje el a bántóan tömény oldatokat, és semmilyen olyan anyagot ne használjon, ami kellemetlenséget, irritációt okozhat. Mire figyeljen? Az alkalmazott eszközök és anyagok tisztasága kiemelten fontos. Bár a bélcsatorna nem steril környezet, az itt használt eszközök mindenképp legyenek tiszták. Az orvosi értelemben vett sterilizálás nem kötelező. Ha maximalista szeretne lenni, felforralhatja a beöntővizet, majd visszahűtheti testhőmérsékletűre.

  • Nemi szemölcsök eltávolítása Voronyezsben
  • Féregkagyló
  • View Larger Image Béltisztító beöntés A beöntés folyadék befecskendezése a végbélbe és vastagbélbe.

A forralással a vízben található baktériumok elpusztulnak, és biztosan nem okoznak semmilyen fertőzést. Erre általában csak akkor van szükség, ha valamilyen sebesedéssel együtt járó betegsége van, ami utat engedhet a baktériumok bejutásának a szervezetbe.

Beöntő szett 2 literes - hordozható

Így kerülheti el a fájdalmat A végbélnyílás környéke érzőidegekkel gazdagon átszőtt terület, így ha a műanyag irrigátorfej hozzátapad és megcsavarja a bőrt, nagyon kellemetlen lehet. Mindig tökéletesen síkosítsa be az irrigátor fejét!

Lazítsa el záróizmait!

Beöntés házilag

Ha összeszorítja magát, nagyon megnehezíti a művelet elvégzését. Ha a lazítás beöntés otthon megy könnyen, végezzen öt perces relaxációt: hunyja be a szemét és figyelje lélegzetvételeit, kövesse a levegő útját, ahogy testébe be- és onnan kiáramlik. A befecskendezett víz benntartása általában nem okoz diszkomfortot, ha Ön mégis görcsöl, akkor mély lélegzetvételekkel próbálja meg elterelni a figyelmét, és engedje testét ellazulni.

a paraziták kezelésének hatékony értékelése

Ha ellazul a test, ellazulnak a végbél izmai is, és a folyadék eljut a megfelelő helyre. Ha erős székelési ingere támad, nyugodtan végezze el a dolgát! Ha a fentiek betartása mellett is fájdalmai vannak, mindenképp keressen fel szakorvost! Mikor nem javasolt a beöntés házilagos alkalmazása?

Béltisztító beöntés

A házilagos beöntésnek ismert kockázata egészséges felnőtteknél beöntés otthon, komplikációt csak rendkívül ritka esetekben okozhat. Tizennyolc éves kor alatti alkalmazása kizárólag orvosi egyeztetéssel javasolt, a cikkünkben leírtakat felnőtteknek szántuk.

  • Az enterobiosis kontaktus monitorozása
  • Szájüregi rák
  • Ezt kell tudni a beöntésről Ismerje meg milyen problémákra jelent megoldást a beöntés, hogyan alkalmazhatja, és mire kell figyelnie közben!

Egyes vélekedések szerint a rendszeres beöntés - a hashajtókhoz hasonlóan - hozzászokást okozhat, bár ennek igazolására kutatási adat nem áll hónalji kezelés alatt lévő papillómák. Ha Önnek súlyos aranyere, vagy valamilyen bélbetegsége van, egyeztessen kezelőorvosával az alkalmazás előtt.

Több információt szeretne? Nézze meg e-book ajánlatunkat!

szuper vastagbél méregtelenítő cvs

Járuljon hozzá véleményével a tartalom fejlesztéséhez! Hasznos volt Önnek ez az oldal?

Lehet, hogy érdekel