Emlőrák hormonkezelés

emlőrák hormonkezelés

By peter.

  • Ha eltávolítása után a szemölcs marad
  • Peritoneális rákos karkötők
  • Mi a hormonterápia, miért és mikor indokolt az alkalmazása? | Rákgyógyítás
  • Emlőrák | Magyar Rákellenes Liga
  • Hogyan lehet megszabadulni a torok helmintjeitől
  • Fontos tényező a daganat agresszivitása és a beteg általános állapota is.

A tanulmány szerzői szerint a hormonkezelésben részesülő nőknél nagyobb valószínűséggel alakul ki mellrák. Az elemzés másik kulcsfontosságú megállapítása, hogy a daganatos megbetegedés kockázata még évekkel a hormon szedésének abbahagyása után is magasabb.

Hormonterápia a változókorban: egy friss elemzés Egy a Lancet-ben az egyik legrégebbi és máig legnagyobb presztízsű orvosi tudományos folyóirat nemrég közzétett tanulmány 58 korábbi részletes vizsgálat eredményei vetette össze, amelyek összesen több emlőrák hormonkezelés olyan nővel kapcsolatban tartalmaztak hosszú távú adatokat is, akiknél menopauza után alakult ki mellrák. A emlőrák hormonkezelés szereplő nőknek mintegy fele részesült hormonkezelésben.

Minél hosszabb ideig kapott valaki hormont, annál nagyobb eséllyel alakul ki daganat.

emlőrák hormonkezelés gyomor tüneteinek papillomatosis kezelése

A kutatók szerint ezek az eredmények hatással lehetnek a menopauzás tünetek kezeléséhez kapcsolódó döntési folyamatra. A nők évek óta szintetikus hormonokat, ösztrogéneket vagy ösztrogének és progeszteron kombinációját szedik a menopauza során csökkent hormonok pótlására. A kutatók már korábban is találtak összefüggést a hormonterápa és az emlőrák fokozott kockázata között. Ezek az eredmények széles nyilvánosságot kaptak és ezzel együtt a hormonterápia alkalmazása visszaszorult.

Az emlő daganatai és a hónalji nyirokcsomók

Az eddigi elemzések ugyanakkor nem válaszolták meg azt a kérdést, hogy a kockázat továbbra is fennáll-e, vagy hogyan alakult a kockázat mértéke a különböző hormonterápia típusok tekintetében. A jelenlegi részletes elemzés erre is kereste a válaszokat. A tanulmány legfontosabb megállapításai Azok a nők, akik hormonokat szedtek a menopauzás tünetek enyhítésére, szignifikánsan nagyobb a mellrák kialakulásának kockázata.

Minél több nő kap hormont, annál nagyobb a rák kockázata. Azon nők esetében, akik hamarabb abbahagyták a kezelést, alacsonyabb relatív kockázatot mutattak ki. Ugyanakkor a fokozott kockázat a kezelés abbahagyása után emlőrák hormonkezelés még tíz évig fennállt.

A kombinált gyógyszert szedő nőknél, nagyobb valószínűséggel alakult ki daganat azokhoz képest akik csak ösztrogént szedtek. Az új tanulmány nem állítja, hogy a hormonterápiája közvetlenül váltja ki az emlőrákot.

Hormonterápia

A kutatók ugyanakkor úgy sejtik, hogy összefüggés van az ösztrogénszint és az emlőrák kialakulásának esélye között. A petefészek hormonszintjének drasztikusan csökkenése hozzájárul a daganat kialakulási esélyének csökkenéséhez.

emlőrák hormonkezelés állatgyógyászat férgek ellen

A hormonterápia alkalmazása azonban megőrizheti a nőket premenopauzális állapotban, megakadályozva a hormonszint csökkenésének ezt a kedvező hatását. A vizsgálat korlátai Az eredmények általában a fejlett országokban élő középkorú azaz nem kifejezetten idős nőkre vonatkoznak.

Legfrissebb anyagaink:

A kutatók megállapították, hogy a hormonterápia nem volt szignifikáns negatív hatással az elhízott nőkre annak ellenére, hogy az elhízás szintén a posztmenopauzális mellrák egyik emlőrák hormonkezelés tényezője. A kutatók azt tanácsolják a nőknek és az orvosoknak, hogy a lehetséges előnyök és kockázatok függvényében mérlegeljék alaposan a hormonterápia alkalmazásának lehetőségét.

emlőrák hormonkezelés papillómák a torok eltávolításakor

A hormonkezelés alternatívái — például a kifejezetten erre kifejlesztett étrend-kiegészítők — biztonságos és sok esetben ugyanolyan hatékony megoldást jelentenek.

A Femarelle — amint ezt számos tanulmány igazolja — hatékony és biztonságos alternatív megoldás a menopauza okozta tünetek kezelésére.

Véd az emlőráktól az ösztrogénpótló kezelés A csaknem kétezer páciens bevonásával folytatott kutatás eredményeit a világ legnagyobb rákkonferenciáján ismertették a Massachusettsi Általános Kórház kutatói. A szakértők nagy horderejűnek nevezték a kutatást, amely nők millióinak kezelését változtathatja meg. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a hormonkezelésnek is vannak kockázatai, köztük a csontritkulás  — számolt be róla a BBC News.

Lehet, hogy érdekel