Emésztőrendszeri vírusok, A mikrobiom felturbózása segíthet a koronavírus elleni harcban - Protexin

emésztőrendszeri vírusok

Virológiája[ szerkesztés ] A reovírusok  nm átmérőjűek, lipidburokkal nem rendelkeznek, egy kétrétegű, ikozaéder formájú fehérjekapszid védelmezi a genomot.

Védtelen osztrigák: vírusok tizedelik az állományt - futuris

A genom fajtól függően kettős szálú RNS-szegmensből áll, melyeket méret szerint kategorizálnak L large, nagyM medium, közepes és S small, kicsi csoportokba. A szegmensek hossza ,9 ezer bázispár között változik és fehérjét kódolnak a fehérjék jelzése a szegmenst követi, csak latin betű helyett göröggel, vagyis az L-szegmensek λ, az M μ, az S pedig σ proteint kódol.

A vírusok sejtfelszíni receptorai nem emésztőrendszeri vírusok ismertek, de nagy részük sziálsavat tartalmaz vagy felszíni adhéziós molekulákhoz is kötődhetnek.

szarkóma rák tények hogyan lehet gyógyítani a papillómákat az ajkakon

Kötődés után endocitózissal kerülnek a sejtbe, ahol a lizoszómában a fehérjebontó enzimek részlegesen megemésztik a burkát. Ezután egy még ismeretlen mechanizmus révén kikerülnek a citoplazmába, ahol a vírus saját enzimjei megkezdik a genom másolását.

Ezek aztán mRNS -ként a fehérjetranszlációhoz és a későbbi genomreplikációhoz szolgálnak alapul.

szemölcs kezelés otc baktériumok és gombák didaktikai projektje

Az első emésztőrendszeri vírusok a fertőzés után órával kezdenek összeállni. Mivel a vírusgenom több szegmensből mondhatni kromoszómából áll, ha egy sejtet több reovírus fertőz meg, lehetséges, hogy a genetikai tulajdonságok rekombinálódjanak, ami esetlegesen lehetővé teszi a szerológiai és epidemiológiai tulajdonságaik gyors változtatását.

hpv rákos sejtek kezelése intraductalis papilloma kemény

Egyes reovírusok előszeretettel fertőznek meg és pusztítanak el tumorsejteket; ezt a tulajdonságukat a klinikai gyakorlatban is fel kívánják használni.

Taxonómia[ szerkesztés ] A reovírusok csoportosítása RNS-polimerázuk szekvenciája alapján A Reoviridae családba 15 vírusnemzetség tartozik legnagyobb ezek közül az Orbivirus a maga legalább 22 fajával és fölötti szerotípusávalvalamint 13 besorolatlan faj.

A reovírusokat a gyermekülés gyerekekkel elhelyezkedő tüskék alapján két alcsaládba sorolják: A tüskétlen Sedoreovirinae alcsaládba 6 genus tartozik sedo latinul sima :.

hasi fájdalom helminthiasis nyálkahártya kezelése

Lehet, hogy érdekel