Ige parazita

Immunoglobulin e paraziták

férgek, mint a fogantyú

De honnan is jönnek az Ige parazita Azok a dolgok, amelyekre allergiásak vagyunk - pl. Tehát az allergiás reakciók igazából a szervezetünk téves immunválaszai: védelmünk érdekében a szervezetünk megtámadja a számára ártalmasnak tűnő, de valójában ártalmatlan összetevőket.

a hpv jelentése urdu nyelven

Számos, allergénenek nevezett, környezeti, valamint élelmiszerekben megtalálható összetevőt az immunrendszerünk immunoglobulin E igE nevű antitestje ismeri fel. Az emlősök immunrendszerében ez a rész a parazita ízeltlábúak és férgek elleni gyors válaszreakció érdekében alakult ki.

Gyermekférgek kezelésére szolgáló készítmények

Ha az IgE által kiváltozz immunreakciók azért fejlődtek ki, hogy több védelmet nyújtsanak és nem azért, hogy allergiás reakciót váltsanak kiakkor a környezetben megtalálható allergéneknek mint pl. Nidhi Tyagi, az EMBL-Európai Bioinformatikai Intézet kutatója a kutatásai során ismert IgE antigént vizsgált meg és hasonlított össze több tucat parazita féregben és ízeltlábúban megtalálható fehérjével.

cauterizálja a kábítószer-condylomát

Ezt követően a csapatával megmérte az ugandai Viktória tó partján fekvő Namoni nevű halászfaluban élő ember vérmintájában az immunválaszt. A kísérlet alanyai mind Ige parazita, a Schistosoma mansoni vérmétely által okozott fertőzésben szenvedtek.

féregkezelés megelőzés céljából

A vérmintákat közvetlenül a megfelelő kezelés megkezdése előtt, valamint 5 héttel később vették le. Kiderült, hogy a Bilhariózissal fertőzöttek esetében a Ige parazita nevű növényi protein - a pollenekben megtalálható leggyakoribb allergén - az IgE elsődleges célpontja. Tyagi magyarázata szerint az allergénekre számos definíció ismert, a kutatás eredményeként pedig egy újabb meghatározással bővül a sor: olyan, a környezetben és ételekben található fehérjék, amelyek hasonlítanak azokra a parazita fehérjékre, amelyekre megfigyelhető az IgE által kiváltott védelmező immunitás.

Számos allergiás tünet ellen használható molekula felfedezését és  megtervezését fogja elősegíteni, ha sikerül meghatározni a parazitákban megtalálható allergén-szerű molekulákat és megértenia kapcsolatot közöttük, és az általuk kiváltott szabályozatlan IgE-választ.

körömféreg az agy kezelésében

Forrás: www.

Lehet, hogy érdekel