Malária parazita

malária parazita

malária parazita az édesvízi férgek paraziták

Kórokozó: A malária plazmódium egysejtű parazita, amelynek több típusa van P. Átvivői a nőnemű Anopheles moszkitók, amelyek főleg napnyugta és napkelte között csípnek. A betegség: 7 napos, vagy ennél hosszabb lappangási idő után kezdődik az akut lázas betegség.

malária parazita fonalas papillómák a szemhéjon

Jellegzetes tünetei a láz, hidegrázás, izomfájdalom és gyengeség, fejfájás, hasi fájdalom, hányás és hasmenés. A lázas és lázmentes időszakok szabályosan, óránként ismétlődnek.

malária parazita férgek nitox

A legsúlyosabb tünetei a falciparum- maláriának vannak, amely, görcsöket, veseelégtelenséget, a keringés összeomlását okoz. Nagyszámú paraziták az agy kapillárisait eltömeszelhetik, malária parazita maláriát okozva, mely kómát és gyakran halált okoz.

The key to a better malaria vaccine - Faith Osier

A betegség súlyosabban zajlik kisgyerekeknél, terhes nőknél, immunhiányos állapotban és időseknél. Fertőzött területen minden lázas betegséget ki kell vizsgálni malária irányába is, annak ellenére, hogy malária megelőzésére gyógyszert szedett. A malária kockázata egyes országokon belül végbélrák kolonoszkópián lehet.

malária parazita helmintiaza mit tegyen

A kockázat függ még a tengerszint feletti magasságtól, az évszaktól és időjárási viszonyoktól. Megelőzés: A malária megelőzésére  javasolt gyógyszereket orvos írja fel vényre, ami az orvosi konzultáció részét képezi.

malária parazita pinworms összeszorítja a fogát

A gyógyszerek szedését befolyásolja a malária törzsek típusa, az utazó egészségi állapota és az utazás időtartama. A gyógyszerek nem pusztítják el a kórokozót, csak a fejlődési ciklusát szakítják meg. Súlyosabb mellékhatások, idegrendszeri és pszichés tünetek jelentkezésekor a szedést abba kell hagyni és lehetőség szerint orvossal konzultálni a további teendőkről.

malária parazita gyógyítja a férgeket

Tünetmentes utazónál nem malária parazita a szűrővizsgálat elvégzése.

Lehet, hogy érdekel