Mezőgazdasági fertőtlenítés. Friss hírek

SZAGTALANÍTÁS, FERTŐTLENÍTÉS ÓZONGENERÁTORRAL - Hungarocool Team

A fertőtlenítést megelőző vegyszeres tisztítás jelentősége állattartó telepeken

A fertőtlenítést megelőző vegyszeres tisztítás jelentősége állattartó telepeken Oldalszám: Fertőtlenítés állattartás telep CMC Litz Tamás A fertőtlenítés eredményessége nem csupán egy hatékony, széles hatásspektrumú fertőtlenítőszer használatán múlik, hanem az azt megelőzően szakszerűen elvégzett tisztítási folyamaton is. Az általános gyakorlat szerint a trágya eltávolítását követően az istálló felületeit hideg vízzel mossák le, majd fertőtlenítenek.

mezőgazdasági fertőtlenítés

Ahhoz, hogy hatékony fertőtlenítést végezhessünk, a falakra, padozatra, technológiai berendezésekre rakódott szennyeződéstől teljesen meg kell szabadulnunk, melyre kizárólag vizet használva esélyünk sincs. A szerves pl. A nagy létszámú állattartó telepeken a magas állománysűrűség és a speciális mikroklimatikus viszonyok meleg, párás környezet következtében főként szerves anyagok rakódnak le az istállóban.

mezőgazdasági fertőtlenítés

Ezekben a szerves anyag rétegekben a mikroorganizmusok jelentős ideig képesek túlélni, fokozott veszélyt jelentve a soron következő állomány egyedeire. A tisztítószer használata teszi lehetővé a fertőtlenítőszer számára, hogy elérje a még épületekben maradt kórokozókat.

SZAGTALANÍTÁS, FERTŐTLENÍTÉS ÓZONGENERÁTORRAL

Termelési körülmények között elvégzett vizsgálatok igazolják, hogy eredményesen fertőtleníteni kizárólag a szennyeződésektől megtisztított felületeket lehetséges, tehát az előbb említett rétegeket feltétlenül el kell távolítani a fertőtlenítés megkezdése előtt.

Természetesen az ivóvízrendszerben előforduló egyéb szerves pl. Cikkünkben az istálló felületeire és a technológiai berendezésekre rakódott szerves szennyeződésekre koncentrálunk, ezért tekintsük át, hogy miként működnek a legújabb generációs lúgos tisztítószerek. A jó tisztítószer ismérve, hogy már a lehető legkisebb vegyszer koncentrációban egyszerű kolloid részecskék stabil micellák képződjenek, mely révén az oldat felületi feszültsége csökken, így sokkal jobban benedvesíti az adott felületet.

Mezőgazdasági fertőtlenítés felületen hosszan megmaradó habot képez a tisztítószer kiválóan tapadmellyel jelentősen növelhető a kontaktidő. A kiváló penetráló képesség révén a kijuttatást követően a szennyeződés mélyebb rétegeibe hatolva fellazulnak a lerakódások, barnuló hab jelzi a szennyoldás folyamatát, így vékonyabb trágyaréteg esetén akár az előáztatás is feleslegessé válhat.

mezőgazdasági fertőtlenítés

Lúgos tisztítószer alkalmazása előtt gyakran aggódnak az állattartók a technológiai berendezések épségéért. A különösen felületbarát formula következtében a mezőgazdaságban mezőgazdasági fertőtlenítés használt legtöbb felülettípuson pl.

Tisztítószerek, fertõtlenítõszerek

A tisztítószerek használatakor a következőkre érdemes figyelmet fordítani: Ügyelni kell a munkabiztonságra: elengedhetetlen az egyéni védőfelszerelés használata pl. Alkalmazás előtt a vegyszert mezőgazdasági fertőtlenítés ki kell próbálni egy kis felületrészen, meggyőződve arról, hogy nem károsítja a kezelendő felületeket.

Koronavírus: nehéz helyzetben a mezőgazdaság

Kijuttatáskor alaposan be kell fedni a habbal a tisztítandó felületet, de a gazdaságosság miatt ügyelni kell arra is, hogy egy-egy felületrészt kétszer-háromszor már ne érintsünk. Túl vastag habot nem kell képezni, mert a vegyszer így lecsúszik a felületről, és nem lesz elég ideje arra, hogy kifejtse hatását.

Mindig a gyártó vagy a forgalmazó által előírt koncentrációt használjuk.

mezőgazdasági fertőtlenítés

Sok esetben a drágább termékből alacsonyabb töménységű munkaoldattal kell dolgozni, így végül relatíve olcsóbb lesz a munkafolyamat költségigénye. Tartsuk be a hatóidőt.

Ózontechnológiás fertőtlenítés a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az állattenyésztés területén

Amennyiben megfelelő vastagságú és állagú habot képeztünk, akkor általában 30 perc elegendő a szennyoldáshoz. A jó minőségű tisztító vegyszerek habja még ennyi idő eltelte után is a felületeken marad, nem csepeg és nem csúszik le.

Zárt rendszerek pl. A hatóidő letelte után a tisztítószert alaposan le kell öblíteni, majd a felületeknek teljesen meg kell száradni.

 • Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége
 • Az enterobius vermicularis okozza
 • Warranty and after-sale services A LIT-ről Az ben alakult LIT egyike a világvezető három fejlesztő és gyártó cégének az UV rendszerek területén, a víz- levegő- és felület fertőtlenítés területén.
 • SZAGTALANÍTÁS, FERTŐTLENÍTÉS ÓZONGENERÁTORRAL - Hungarocool Team
 • Fertőtlenítő (gázosítás) szolgáltatások | SGS Magyarország
 • Az ózon az oxigén instabil, nagyon reakcióképes három atomos formája.

A mosóberendezésből alaposan ki kell mezőgazdasági fertőtlenítés a tisztítószert, mert az a habosító fejbe száradhat. A tisztítást követő fertőtlenítést csak a már száraz felületeken lehet elkezdeni, így a fertőtlenítőszer felhígulásától nem kell tartani.

mezőgazdasági fertőtlenítés

Látható, hogy a szervizperiódusban nem elég kizárólag fertőtlenítő vegyszert használni a kórokozók elleni küzdelemben. A legjobb fertőtlenítőszer használatát is meg kell előznie egy hatékony tisztítószer alkalmazásának. Megfelelő tisztítószer használatával egyáltalán nem szükséges a tisztítást követően a gyártó vagy a forgalmazó által javasoltnál két-háromszor nagyobb mennyiségű fertőtlenítőszert használni.

 • A fertőtlenítőszerek és a fertőtlenítés jelentősége az élelmiszerbiztonság fenntartásában - Nébih
 • Hpv vakcina és eller nej
 • A fertőtlenítőszerek és a fertőtlenítés jelentősége az élelmiszerbiztonság fenntartásában null A fertőtlenítőszerek és a fertőtlenítés jelentősége az élelmiszerbiztonság fenntartásában A fertőtlenítőszerek és a fertőtlenítés jelentősége az élelmiszerbiztonság fenntartásában
 • Ózonkezelés a mezőgazdaságban
 • Mezőgazdasági kenőanyagok
 • Miért hagyná, hogy a sok munka kárba vesszen a kórokozók és élősködők miatt?

A korszerű tisztítószerek számos fontos kritériumnak megfelelnek, melyek közvetve fokozzák a telepi hatékonyságot, használatuk számos előnnyel jár: egyfelől jelentősen növelhető a fertőtlenítés hatásfoka, másfelől vizet, energiát, időt és munkaerőt takaríthat meg a gazda.

Litz Tamás.

mezőgazdasági fertőtlenítés

Lehet, hogy érdekel