Gomba köret

Vajban pirított petrezselymes gombafejek - Isteni köret kevés szénhidráttal - Receptek | Sóbors

Hihetetlen: lezuhant egy sziklás szakadékba a terepjáró, mindenki túlélte a balesetet — videó Töltve Hozzávalók: 50 gomba köret közepes csiperkegomba, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg krémsajt, 1 dl natúr joghurt, 1 db tojás, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 csokor friss petrezselyem, olaj, ízlés szerint só és bors Elkészítés: Tisztítsuk meg a gombát és a fokhagymát. Egy tálban keverjük össze a krémsajtot, a joghurtot, a tojást, a zúzott fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel.

Tegyük a gombákat egy sütőpapírral kibélelt tűzálló tálba vagy tepsibe, sózzuk és borsozzuk meg, gomba köret töltsük meg a sajtos vastagbél méregtelenítő hatásai. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük percig az ételt.

Ezért ezt most nem teszem, elég annyi, hogy nagyon szeretem, így nálunk elég gyakran kerül az asztalra, és igyekszem változatosan, különböző módokon elkészíteni. Én többnyire előzetes terv nélkül veszem meg, amikor szép, friss — elsősorban kisméretű barna csiperkét — a gomba, sokszor még akciós is a boltban.

Friss petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Fotó: Shutterstock Pirítva Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg margarin, néhány szál friss kakukkfű, ízlés szerint só és bors, olaj a sütéshez Elkészítés: Tisztítsuk meg a gombát — ha apróbbak, akkor maradhatnak egészben, amennyiben nagyobb fejek, akkor szeleteljük fel — és a hagymát.

Utóbbit vágjuk apróra vagy karikázzuk fel és egy serpenyőben, kevés olajon pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, valamint szórjunk rá kevés, friss kakukkfüvet.

gomba köret

Pirítsuk a gombát aranybarnára, és fogyasszuk köretként sültek mellé. Fotó: Shutterstock Bundában Hozzávalók: db közepes méretű gombafej megtisztítva, ek.

Könnyű Pirított gomba Ahhoz hogy egy étel finom legyen, nem kell feltétlenül bonyolult fogásnak lennie.

Mártsuk a gombafejeket először lisztbe, utána a tojásba, végül a morzsába. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd süssük aranybarnára a gomba mindkét oldalát. A fűszeres rántott gomba mellé gomba köret metélőhagymával ízesített joghurtot vagy majonézt.

gomba köret

Fotó: Shutterstock Jól illik a sültek mellé Amennyiben egy ízletes mártást szeretnénk készíteni — amit sültek mellé vagy akár főtt tésztához is kínálhatunk —, akkor vágjunk apróra 20 dkg gombát, és pirítsuk meg 2 ek. Ezután szedjük ki a gombát egy edénybe és ízesítsük 1 ek.

A hagymát hámozd meg és vágd ketté, majd szeletekre.

A maradék vajhoz adjunk 2 ek. A végén tegyük bele a pirított gombát és 5 percig főzzük benne.

gomba köret

Fotó: Shutterstock.

Lehet, hogy érdekel