Nyálkahártya kezelése. A melléküreg-gyulladás leírása és jelentkezésének okai

Hogyan enyhíthetőek a szájnyálkahártya-gyulladás tünetei? (x)

Megveszem Afta és szájgyulladások A szájüregünket bélelő nyálkahártya gyulladása, kifekélyesedése stomatitis különféle okok miatt alakulhat ki.

nyálkahártya kezelése

Oka lehet fertőzés, nem kielégítő szájápolás, dohányzás, fogászati beavatkozás, fogszabályzó vagy protézis viselése, bármi fajta sérülés a szájban, szájüregben, fogíny mentén vagy a szájpadláson, de még pszichés faktorokat, stresszt is a kiváltó oknak tartják számon. Lehet, hogy csak egyszeri ártalmatlan, mégis kellemetlen elváltozással állunk szemben, de a gyakran visszatérő forma is ismert, ami évente többször visszatér és jó pár napig megkeseríti életünket.

Cím: Szeged, Izabella u. Adattovábbítás harmadik fél részére Az Adatkezelő csak kivételes esetben adhatja át az Ön személyes adatait más részére, ha az adatok továbbítása az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.

A gyulladás kialakulásának a hátterében hajlamosító tényezők is állhatnak, mint pl. Az afta a szájban bárhol megjelenhet, leggyakrabban a száj két oldalán, a nyelven vagy a szájpadláson.

nyálkahártya kezelése

Ritkábban láthatunk aftát az ínyen, a mandulán, a torokrész környékén. A szájnyálkahártya gyulladás tüneti kellemetlenek: a szájnyálkahártya kiszárad, ég, duzzadt, fájdalmas lehet, kifekélyesedhet, egy vagy akár több afta vagy hólyag jelenhet meg a szájban. Az étkezés is fájdalmassá válhat, bevont nyelvvel, kellemetlen lehelettel, és étvágytalansággal is társulhat.

nyálkahártya kezelése

Afta Az afta a szájban, a szájüreg nyálkahártyáján kipirosodott területként kezdődik, majd fájdalmas, szürkés, sárgás vagy fehér fibrines álhártyával fedett fekélyszerű elváltozássá, fejlődik,  amely gyulladásos udvarral vesz körül. Száma egy vagy akár több nyálkahártya kezelése lehet.

Nyálkahártya lézeres kezelése

Mérete is különböző, gombostűfejnyi elváltozástól az 1 cm-es, de akár cm-es hámhiányig. Coxsackie vírusfertőzés Coxsackie vírusfertőzés gyermekeknél kéz-láb-száj betegség magas láz mellett a szájüregben és nyelven található fájdalmas kifekélyesedő hólyagokat okoz a láb és kéz bőrtünetei mellett.

nyálkahártya kezelése

Hólyagok a gyulladt szájnyálkahártyán és nyelven is megjelennek. Ezek hamar kifekélyesednek és rendkívül fájdalmasak.

Az evés és ivás komoly fájdalommal járhat, ezért fontos a kiszáradást megakadályozni. Hogyan segít az Endoral®?

Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a szájnyálkahártya-gyulladásról és a szájszárazságról. Szájnyálkahártya-gyulladás, avagy mucositis A szájüreg nyálkahártyájának gyulladása a leggyakrabban felületes gyulladás, de járhat mély sebekkel, fekélyekkel is. Érinthet egy adott területet általában helyi ok miatt, vagy egyébként is már sérült helyi nyálkahártyarészletetilletve akár az egész szájüreget. Kifejezett fájdalommal is járhat, vagy meggátolhatja akár a folyadékfogyasztást is, amely lényeges életminőség-romláshoz, a páciens alapbetegségének kezelési elégtelenségéhez, súlyos felülfertőzéshez is vezethet.

Az Endoral® ectoin tartalmának nyálkahártya kezelése alapvető, természetes sejtvételemet biztosít. Enyhíti az olyan tüneteket, mint a fájdalom, vörösség, égő érzés Elősegíti a sérült szájnyálkahártya regenerációját Enyhíti a szájban lévő fájdalmat, ezáltal megkönnyíti az evést, az ivást és a beszédet Nedvesíti a kiszáradt nyálkahártyát, tisztítja a szájüreget és véd a további kiszáradástól.

Lehet, hogy érdekel